FAQ - Bedzzzy

Altijd 90 dagen proefslapen

Slaapklaar afgeleverd

Eenvoudig betalen per maand

Magazijnopruiming voor alle maten: 30% korting op je aankoop met code OPRUIMING30

FAQ

Lees hier onze veelgestelde vragen.

Ons matras

Wat betekent 100% circulair?

Dat betekent dat alle materialen die we gebruiken voor onze matrassen en bedden eindeloos hergebruikt kunnen worden. En dat de materialen gerecycled worden zonder dat de waarde van het materiaal omlaag gaat. Zo houden we de cirkel gesloten en gaat er geen waarde verloren. Als jouw matras na vijf jaar gerecycled wordt kunnen we alle onderdelen gebruiken voor een nieuw, net zo goed, matras. Net zoals petflessen.

Waarom is een circulair matras goed voor de wereld?

Matrassen belanden massaal tussen het grof vuil en worden verbrand. Het zijn er 1,5 miljoen per jaar, alleen al in Nederland. Zo verdwijnen allerlei waardevolle grondstoffen. Bovendien zit er in veel matrassen schuim en worden onderdelen aan elkaar gelijmd. Dit maakt het recyclen van schuim zonder waardeverlies onmogelijk.

bedzzzy heeft in samenwerking met Koninklijke Auping het 100% recyclebare matras ontwikkeld. Zonder schuim, zonder lijm. Dé oplossing voor bovenstaande problemen. En dat scheelt per jaar 1000x de hoogte van de Eiffeltoren aan matrassen die verbrand worden.

Slaap ik dan op een tweedehands matras?

Zeker niet. Je slaapt gegarandeerd op een nieuw matras. Voor ons betekent 100% circulair dat wij de grondstoffen van ieder matras hoogwaardig kunnen hergebruiken en dit betekent dat we het hergebruiken voor nieuwe matrassen. Alle materialen verlopen eerst nog een proces om uiteindelijk weer een nieuw matras te vormen. Over het hygiëne aspect hoef je je dus geen zorgen te maken!

Wat is de hardheid van het matras?

Ons matras is ontworpen voor de universele slaper. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk mensen profiteren van een bedzzzy matras. Dit betekent dat het een medium hardheid betreft. 

Hoe hoog is het matras?

Het matras is 22 centimeter dik/hoog.

Voor welk lichaamsgewicht is het matras geschikt?

Ons matras is ontworpen voor de universele slaper. Het is geschikt voor slapers tussen de 50 kilo en 140 kilo.

Moet ik het matras nog keren?

Ouderwets je matras eens per maand keren is voorgoed verleden tijd! De stalen veren van het matras zorgen ervoor dat de veerkracht niet verloren gaat. Dit maakt zowel draaien als keren overbodig.

Voor welke slaaphouding is het matras geschikt?

Het bedzzzy matras is geschikt voor rug-, zij- en buikslapers. Ook wanneer je partner een andere slaaphouding heeft is dit op ons tweepersoons matras goed te combineren.

Bestaan de matrassen uit één geheel?

Onze eenpersoons matrassen (80, 90 en 140 cm breed) bestaan uit één kern, inclusief bodem en hoes. Onze tweepersoons matrassen (160 en 180 cm breed) worden geleverd in twee kernen, met een bodem en hoes. Deze twee kernen worden middels een ritsverbinding aan elkaar gekoppeld zodat er geen eventuele kier in het midden kan ontstaan. Je slaapt uiteindelijk op één geheel.

Kan het matras op elke ondergrond/bedbodem worden geplaatst?

Jazeker! Ons matras is geschikt voor elke ondergrond/bodem. Dus heb je al een bed, dan hoef je alleen maar de juiste maat uit te zoeken. Door de stevige onderkant van het matras kan het op zowel een lattenbodem als een spiraalbodem worden geplaatst, evenals een boxspringbodem. Ook elektrische bedbodems zijn geschikt voor een bedzzzy matras.

Kan de tijk/hoes van het matras gewassen worden?

Dat kan! De tijk is afneembaar van het matras en kan incidenteel op 60 graden worden gewassen. Tevens zit er een waslabel in de tijk, voor meer informatie.

 

Ons bed

Lever ik mijn bed in na vijf jaar?

Wanneer je besluit om je contract te verlengen krijg je van ons een nieuw matras en kan je je bed gewoon houden. Onze bedden gaan namelijk jaren mee! We bekijken dan op dat moment wat de gevolgen zijn voor je abonnement, met bijvoorbeeld andere kosten of een nieuw kleurtje.

Kan ik ook twee bedden aan elkaar koppelen?

De poten van onze bedden zijn voorzien van anti-slip doppen en verschuiven niet bij normaal gebruik. Zo blijven ook twee bedden naast elkaar stevig staan en is koppelen dus niet nodig.

Hoe hoog is het bed?

Ons bed heeft, in elke breedte, een hoogte van 38 cm. Wanneer het matras erop geplaatst wordt is de totale hoogte 60 cm.

 

Overig

Mijn gewenste product staat er niet bij! Wat nu?

We proberen uiteraard aan zoveel mogelijk wensen te voldoen. We krijgen dagelijks veel input voor de uitbreiding van ons assortiment. Op dit moment staat er voor de tweede helft van 2020 gepland om voor het matras de lengtemaat 220 cm en voor het bed een hoofdbord toe te voegen.

Wat betekent het coronavirus voor bedzzzy?

Alles is nu even anders. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die geraakt is door het coronavirus (COVID-19). De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en partners vinden we het allerbelangrijkst. Daarom volgen we de berichtgeving van de overheid op de voet en nemen we maatregelen. Op dit moment kunnen wij vooralsnog produceren en leveren zoals gepland, met wellicht een iets langere levertijd. We vragen hiervoor je begrip.

Met betrekking tot de levering en installatie van onze producten hebben we de volgende maatregelen getroffen:

  • Klanten roepen wij op om minimaal 1.5 meter afstand te houden. En ook onderling bewaren wij gepaste afstand tot elkaar
  • Klanten worden opgeroepen om zelf actief een afspraak te verplaatsen bij eventuele gezondheidsklachten
  • Klanten met verkoudheidsverschijnselen of bewoners in quarantaine wegens het coronavirus worden tijdelijk niet bediend. Onze collega’s zullen in overleg een nieuwe afspraak maken zodra de gezondheidsklachten over zijn

Tot slot wensen wij iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijd. Goed slapen en uitrusten is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Dus ga op tijd naar bed, probeer een vast ritme aan te houden en beweeg overdag voldoende om fit te blijven.

Kan ik met mijn hotel of B&B ook bij jullie terecht voor matrassen?

Dat kan zeker! Voor kleine hotels, B&B’s, of andere verblijfplekken kunnen we een op maat gemaakt voorstel maken voor zowel matrassen als bedden. Neem hiervoor een kijkje op onze zakelijke pagina of vul daar direct het contactformulier in. 

Over het abonnement

Hoe werkt het betalen per maand?

Je betaalt vijf jaar iedere maand een vast bedrag, waarbij in de eerste maand het bedrag kan afwijken omdat eenmalig de huur vanaf datum levering tot aan de dag van incasso extra wordt berekend. Het bedrag wordt automatisch afgeschreven van je rekening.

Hoe lang loopt mijn abonnement?

Je abonnement bij bedzzzy loopt 5 jaar, met een proeftermijn van 90 dagen.

Kan ik tussentijds mijn abonnement opzeggen?

Dat kan. Je hebt een 90 dagen proefslaap periode om het matras thuis te testen. Binnen die periode heb je de mogelijkheid om jouw abonnement op te zeggen. We komen het matras (en bed) bij je ophalen. Na deze 90 dagen loopt je abonnement 5 jaar.

Wat gebeurt er na vijf jaar, als mijn abonnement afloopt?

Dat bepaal jij! Ben je na vijf jaar nog steeds een tevreden klant dan halen we je oude matras op en krijg je een gloednieuwe van ons terug. Besluit je om je abonnement niet te verlengen, dan kun je je abonnement bij ons beëindigen. 

Welke bijkomende kosten zijn er bij het abonnement?

Bedzzzy vraagt €39,50 voor het bezorgen en installeren van je matras. Kies je ervoor om je oude matras mee te geven aan ons, dan zijn de extra eenmalige kosten €15,- voor een eenpersoons matras en €25,- voor een tweepersoons matras. Zo lang je abonnement loopt zijn er verder geen extra kosten.

Wanneer kan ik geen gebruik maken van het abonnement?

Je kunt geen abonnement aangaan als je op één van de Waddeneilanden woont of in het buitenland. Het is ook niet mogelijk als je geen vast woonadres hebt of onder curatele of bewind staat. Tenzij de bewindvoerder schriftelijk toestemming geeft. Bovendien is een Nederlands rekeningnummer verplicht.

Met wie ga ik een overeenkomst aan?

Bedzzzy werkt samen met Elbuco. Uiteindelijk sluit je bij hen je abonnement af. Zij zijn al jaren specialist in het leasen van consumentgoederen.

Word ik getoetst op Bureau Krediet Registratie?

Nee. Wij verstrekken geen krediet, daarom maken wij geen gebruik van Bureau Krediet Registratie. Jouw aanvraag wordt wel zorgvuldig gecontroleerd door onze partner Elbuco. Om financiële risico’s te beperken doen zij een proces- en kredietwaardigheidstoets bij Focum. Ook kijken zij of je niet in de financiële problemen komt als je een abonnement afsluit.

Over koop

Kan ik het matras en/of bed ook kopen, in plaats van een abonnement af te sluiten?

Dat kan zeker. Omdat we na gebruik de materialen van het matras graag willen hergebruiken kan je tegen een vergoeding jouw matras (en bed) door ons laten ophalen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar onze Algemene Voorwaarden.

Service en bezorging

Moet ik zelf aanwezig zijn bij de bezorging van mijn bestelling?

Ja, het is belangrijk dat je persoonlijk aanwezig bent. Omdat jouw naam op het contract staat, dien je ook zelf te tekenen voor het ontvangst van je bestelling. Daarnaast vragen we je om een geldig legitimatiebewijs en bankpas horende bij de opgegeven bankrekening klaar te leggen.

Geven jullie garanties op de matrassen en bedden?

Jazeker, als je kiest om te kopen bij bedzzzy is onze garantieregeling van toepassing. Dat betekent dat we gedurende 5 jaar garant staan voor eventuele productiefouten. De volledige garantieregeling vind je in de algemene voorwaarden.

Kan ik de matrassen ergens testen?

Ja, thuis! Je hebt een testperiode van 90 dagen. Je betaalt alleen de bezorg- en monteerkosten van €39,50 en de abonnementskosten van de testperiode. We rekenen geen kosten voor het demonteren en ophalen als je je abonnement opzegt.

Hoe werkt de bezorgservice?

Na bevestiging van je abonnement of aankoop, ontvang je per mail onze kalender. Zo kies je zelf het beste moment voor bezorging. De levertijd is gemiddeld 1-2 weken.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Je matras (en bed) gewoon meenemen. Heb je een abonnement? Geef dan zo snel mogelijk je nieuwe adres aan ons door.

Kan ik bij bezorging mijn oude matras mee retour geven?

Ja, dat kan! Je geeft dit aan in je bestelling. Voor een éénpersoons matras vragen we hiervoor een bijdrage van € 15,- en voor een tweepersoons matras € 25,-. Het is niet mogelijk om een oud bed of boxspring mee retour te geven.